Tecrübe ve Deneyim Olmadan Açılabilecek 12 Dükkanlar

Tecrübe ve deneyim olmadan açılabilecek çok sayıda dükkan fikri var. İlgili dükkan fikirleri aracılığıyla tecrübeniz olmadan ve deneyime sahip olmadan bir iş fikrini kolaylıkla hayata geçirebilirsiniz.

Tecrübe olmadan açılabilecek dükkanlar aracılığıyla iş hayatına kısa sürede giriş yapabilirsiniz. Özellikle iş dünyasında deneyim sahibi olmayanlar bu kılavuzda yer alan iş fikirlerini kısa sürede hayata geçirerek ciddi bir gelir düzeni elde edebilir.

Siz de tecrübe ve deneyim sahibi olmadan bir iş fikrini hayata geçirmeyi planlıyorsanız; ciddi bir iş deneyimi olmadan bu kılavuzda yer alan 12 iş fikrine yönelik bir dükkan açabilirsiniz.

1. BAKKAL – BÜFE

Minimum Gerekli Sermaye: 300.000 TL

Bakkal veya büfe açmak için önemli düzeyde bir tecrübe ve deneyime ihtiyacınız yok. Kısa sürede ortalama düzeyde bir sermaye ile bakkal veya büfe açmak için işe koyulabilirsiniz.

Bakkal ya da büfe açmak oldukça kolaydır. İşi hayata geçirmek için birkaç toptancı ve raflara ihtiyacınız var. Bir muhasebeci tuttuktan sonra resmi işlemlerinizi de kolaylıkla tamamlayabilir ve en fazla 2 haftada kendi işinizi kurabilirsiniz.

2. ORGANİK ÜRÜN MAĞAZASI

Minimum Gerekli Sermaye: 400.000 TL

Tecrübe olmadan açılabilecek dükkanlar arasında yer alan bir diğer önemli iş fikri de organik ürün satıcısı dükkanı kurmaktır. İşi hayata geçirmek oldukça kolaydır. Bölgenizde talep gören organik ürünlerin toptancıları ile anlaşarak ürünlerini düzenli olarak satın almanız ve dükkanınızda satışa sunmanızı içeren bir iş fikridir.

3. BİJUTERİ MAĞAZASI

Minimum Gerekli Sermaye: 350.000 TL

Bijuteri dükkanı açmak için de önemli düzeyde deneyime ihtiyacınız yok.

Türkiye’nin birçok bölgesinde çok önemli bijuteri üreticileri bulunuyor. İlgili firmalar ile temasa geçerek toptan bijuteri ürünlerini kolaylıkla satın alabilir ve kiraladığınız dükkanda satışa sunabilirsiniz.

Bijuteri sektöründe kar marjı yüksektir. İşletmeyi kurmak için de alacağınız toptan ürünler için yüksek düzeyde sermaye gereksinimi yoktur.

4. AVM’DE PARFÜM STANDI

Minimum Gerekli Sermaye: 200.000 TL

Türkiye’nin her noktasında bulunan AVM’lerde parfüm stantları önemli bir gelir potansiyeli sağlıyor. AVM’lerde düşük sermaye bedelleri ile kurulan parfüm stantları ortalama %45 kar marjı ile müşteri bulabiliyor.

AVM’de parfüm standı kurmak için tecrübeye ihtiyacınız yok. Müşteriler genellikle ne istediğine kendi karar veriyor. Dolayısıyla sizin çok tüketilen parfümler hakkında bilgi sahibi olmanız genellikle yeterlidir.

İşletmeyi kurarken bir parfüm bayiliği veren firma ile de anlaşma düzenleyebilirsiniz.

5. HIRDAVAT DÜKKANI

Minimum Gerekli Sermaye: 450.000 TL

Tecrübe ve deneyim istemeyen iş fikirlerinden biri de hırdavat dükkanı açmaktır. Bu tür işletmelere gelen müşteriler genellikle belirli bir ürünü satın almak üzere ilgili işletmeye gelirler. Dolayısıyla sizin potansiyel müşterilere sadece yol gösterici olmanız gerekiyor.

Bir inşaat ülkesi olan Türkiye’de yapılabilecek karlı iş fikirlerinden biridir. Son dönemde sektörün kar marjları yüzde 30’dan yüzde 40 düzeyine çıktı.

6. BEBEK GİYİM MAĞAZASI

Minimum Gerekli Sermaye: 600.000 TL

Bebek ürünlerinde potansiyel kar marjı diğer giyim sektörlerine göre daha yüksektir. Sektördeki potansiyel kar marjı fırsatını yakalamak adına bir bebek giyim mağazası açabilirsiniz. İş genel olarak toptancılardan bebek giyim ürünlerinin satın alınmasını ve şık dizayn edilmiş bir mağazada satılmasını içeriyor.

7. ÇANTA MAĞAZASI

Minimum Gerekli Sermaye: 450.000 TL

Çantaların satışına odaklanan bir işletmeyi kurmak için de tecrübe ve deneyime ihtiyacınız yok. Sektöre girmeyi planlayan girişimciler kısa süre içerisinde kendi işletmesini kurma fırsatına sahiptir.

Çanta mağazası açmak için popüler lokasyonlarda minimum 40 metrekarelik bir dükkana ihtiyacınız olacak. İşletmede para kazanma potansiyeline ulaşabilmek için iyi bir reklam çalışması gereklidir. Özellikle kısa ve orta vadeli hedeflerinize ulaşabilmek adına iyi bir reklam ajansı ile çalışmanızı öneririz.

8. ÇAY OCAĞI

Minimum Gerekli Sermaye: 250.000 TL

Bir çay ocağı açmak için de yıllar içeren bir tecrübe ve deneyime ihtiyacınız yok. Sektöre girmek için müşterilere uygun düzeyde bir alan planlamalı ve 2 personel ile birlikte butik bir çay ocağı işletmesini hayata geçirebilirsiniz.

Çay ocağı kurmak nispeten düşük sermaye talep eden bir iş fikridir. Ancak hizmet kolunda yer alması nedeniyle çay ocağı kurmak için iyi birkaç personele ihtiyacınız olacağını belirtmekte yarar var.

Çay ocağı işletmecisi aynı zamanda kısa sürede öğrenilecek meslekler arasında yer alıyor.

9. ÇİĞKÖFTE BAYİLİĞİ

Minimum Gerekli Sermaye: 200.000 TL

Bir çiğköfte bayisi açarak da önemli düzeyde para kazandırma potansiyeli içeren bir iş fikrini hayata geçirebilirsiniz.

Çiğköfte bayiliğini almak için ortalama 200 bin liralık bir sermayeye ihtiyacınız var. Minimum 20 metrekarelik bir dükkana kurulabilen bu işletmelerde aylık gelir ortalama 50 ile 70 bin lira düzeyinde bulunuyor.

10. DONDURMA DÜKKANI – STANDI

Minimum Gerekli Sermaye: 200.000 TL

Bir dondurma satış dükkanı veya standı kurmak da tecrübe olmadan açılabilecek işler arasında yer alıyor. Yaz aylarında, özellikle yoğun yürüyüş yollarında kurulması önerilen bu iş fikri ile kısa sürede kendi işinizi kurabilirsiniz.

Dondurma sektöründe karlılık tüm satışın yüzde 40‘ından fazlasını içeriyor. Son dönemde Türkiye’de etkisini gösteren enflasyon koşulları nedeniyle bu sektöre girmeniz tavsiye ediliyor.

11. SPOTÇULUK

Minimum Gerekli Sermaye: 150.000 TL

Ciddi bir deneyim ve tecrübe istemeyen iş fikirlerinden biri de spotçuluktur. Bir spotçu kurmak için ürünlerin güvenle konulabileceği bir dükkana ve satış için reklama ihtiyacınız olacak.

Spotçuluk faaliyeti için son dönemde Facebook ve Letgo gibi platformlar kullanılıyor. Sektöre girmek isteyen girişimcilerin her iki platformu da iyi bir şekilde kullanabiliyor olması önem arz ediyor.

12. HALI MAĞAZASI

Minimum Gerekli Sermaye: 500.000 TL

Bir halı mağazası kurmak da son dönemde popüler bir iş fikridir. Evlerin vazgeçilmez eşyalarından biri olan halıların satışının yapıldığı ilgili mağazaları kurmak için de önemli düzeyde tecrübe ve deneyime ihtiyacınız bulunmuyor. Bir halı toptancısı ile anlaşmalı ve trend halı kataloglarından en iyilerini seçip işletmenizde satışa sunmanız gerekiyor.

Yüksek düzeyde toptan halı almayı planlamıyorsanız yüksek sermaye gereksinimi olmayan bir iş fikridir.

Yorum yapın